This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.
Solved

Ikea lampen, wat werkt wel en wat niet?

13»

Comments

 • Ook ik heb de GU10 lamp van TRADFRI lamp met meerder wit tinten. t.w.v. 14,95 die ik niet met de Homey gekoppeld krijg. Volgens de app moet je 6 keer aan en uit zetten zodat de lamp 2x gaat knipperen. Dat werkt met dit soort lamp niet. Achter de afstandsbediening zit een klein knopje om te pairen en te resetten. Maar dit heeft geen invloed op het koppelen met de Homey. De procedure zoals hierboven beschreven. (per lamp koppelen) heb ik ook geprobeerd. Het enige wat dan toegevoegd wordt is de remote control. deze wordt dan als onbekend Zigbee apparaat toegevoegd. Dit alles geprobeerd met de instelbare witte spot GU10.. Ook de andere heb ik een paar keer geprobeerd. maar zonder succes. 

  Om de afstandsbediening te pairen moet je 5 cm van de lamp afzitten. Bij de Homey is dat niet nodig ?

  Na dit alles geprobeerd te hebben ga ik het maar eens vragen aan dit forum. Wie kan mij helpen. 
 • Het 6 keer aanzetten is om de lamp te resetten. De lamp knipperd dan 1x. Niet om te koppelen
  Om te koppelen zou alleen een keer uit en aan zetten voldoende moeten zijn. (dat vraagt homey ook by het koppelen)
  Zelf heb ik de lampen gepaired op ongeveer 3 meter afstand van Homey
 • Software versie 1741 -1 heb ik op de lampen zitten. De nieuwste dus.. Ondanks, dat krijg ik deze niet gekoppeld.
  Ook vraag ik me af wat de snelheid moet zijn bij het resetten. bij 6x snel indrukken gaat de lamp geen 6x aan en uit, dat gaat dan te snel.
 • ThijssenG said:
  Software versie 1741 -1 heb ik op de lampen zitten. De nieuwste dus.. Ondanks, dat krijg ik deze niet gekoppeld.
  Ook vraag ik me af wat de snelheid moet zijn bij het resetten. bij 6x snel indrukken gaat de lamp geen 6x aan en uit, dat gaat dan te snel.
  Het lijkt er op dat je nog steeds probeerd om de lamp te pairen met het knopje op de afstandsbediening?
  Probeer dan eens de afstandsbediening te ontkoppelen van de lamp en daarna de lamp te re-setten en dan koppelen met Homey. Resetten gebeurd door 6x de stroom van de lamp er af te halen er er weer op te doen. Kan dmv een schakelaar als die er voor zit, niet met de afstandsbediening.
 • Ok, het kwartje is gevallen. Bedankt hiervoor. ik heb de hoofdschakelaar 6 x aan en uit gedaan, daarna kon ik de lampen 1 voor 1 koppelen. Alleen, is het nu of Homey of de Ikea afstandsbediening ? Nadat ik Homey had gekoppeld aan de 3 lampen werkte de afstandsbediening niet meer. Daarna deze opnieuw gepaird vervolgens werkten de lampen vanuit Homey niet meer.
 • ThijssenG said:
  . Alleen, is het nu of Homey of de Ikea afstandsbediening ?
  Klopt
 • Heeft iemand ervaring met het koppelen van de afstandsbediening aan homey en daarna de de commando's in flows te besturen.om de TradFri lampen aan of te dimmen. Dan moet het toch mogelijk zijn om gebruik te maken van Homey en de afstandsbeding. Beide moeten dan toch werken ?  
 • ThijssenG said:
  Heeft iemand ervaring met het koppelen van de afstandsbediening aan homey
  Ja ik. Niet mogelijk op dit moment.
 • lubbertkramerlubbertkramer Member
  edited January 2018
  ThijssenG said:
  Heeft iemand ervaring met het koppelen van de afstandsbediening aan homey en daarna de de commando's in flows te besturen.om de TradFri lampen aan of te dimmen. Dan moet het toch mogelijk zijn om gebruik te maken van Homey en de afstandsbeding. Beide moeten dan toch werken ?  
  Op de app pagina in de app store zie je duidelijk dat de afstandsbediening van Ikea (nog) niet ondersteund is
 • Ik vind het jammer dat de afstandsbediening geen ondersteuning heeft. Ik heb er 1 liggen maar kan hem dus niet gebruiken
 • Heb vier lampen gekocht; twee keer Tunable White Bulb  en twee keer Dimmable Bulb (E27). Netjes apart gepaired en ze werken wat dat betreft goed. Punt is alleen wel dat ze eigenlijk paarsgewijs bij elkaar horen en ik ze dus als een lamp wil bedienen. Is er een mogelijkheid om deze in de Homey samen te voegen? Of moet ik in de flows telkens iedere actie voor beide lampen opvoeren?
  Ik heb geen hue bridge, of ikea afstandsbediening oid.
 • patrickbr said:
  Ik vind het jammer dat de afstandsbediening geen ondersteuning heeft. Ik heb er 1 liggen maar kan hem dus niet gebruiken
  Ligt niet aan Athom, de afstandsbediening gebruikt een andere implementatie dan de lampen

  Lodewijk said:
  Heb vier lampen gekocht; twee keer Tunable White Bulb  en twee keer Dimmable Bulb (E27). Netjes apart gepaired en ze werken wat dat betreft goed. Punt is alleen wel dat ze eigenlijk paarsgewijs bij elkaar horen en ik ze dus als een lamp wil bedienen. Is er een mogelijkheid om deze in de Homey samen te voegen? Of moet ik in de flows telkens iedere actie voor beide lampen opvoeren?
  Ik heb geen hue bridge, of ikea afstandsbediening oid.
  Kijk eens in de app store naar de app device groups
 • Is het mogelijk de lampen geleidelijk van niveau te laten veranderen?
 • bvdbosbvdbos Member
  edited March 2018
  als er geen flowcard is ingebouwd in Homey dat kan dat zo:
  https://github.com/athombv/homey/issues/547#issuecomment-326493503
 • ThijssenG said:
  Ok, het kwartje is gevallen. Bedankt hiervoor. ik heb de hoofdschakelaar 6 x aan en uit gedaan, daarna kon ik de lampen 1 voor 1 koppelen. Alleen, is het nu of Homey of de Ikea afstandsbediening ? Nadat ik Homey had gekoppeld aan de 3 lampen werkte de afstandsbediening niet meer. Daarna deze opnieuw gepaird vervolgens werkten de lampen vanuit Homey niet meer.
  Tegen dit probleem loop ik ook aan. Ik begrijp dat de remote niet via homey aangestuurd kan worden, maar je zou de lampen toch met beide apparaten moeten kunnen bedienen zonder steeds weer te resetten en te pairen?
Sign In or Register to comment.