This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.

marmitek MS90

Hallo allemaal,

Sinds gisteren heb ik de Homey in huis. E.e.a werkt al prima verlichting en heb de nodige flows werkend. Ik heb niet veel verstand van domotica maar had voorheen een marmitek alarm met aansturing voor verlichting en zonneschermen e.d. draaien. Nu heb ik hiet nog een 6 tal MS90 433mhz bewegingsdetectoren liggen. Daar zou ik nog wel wat leuks mee kunnen doen. Echter krijg ik ze niet in homey werkend. Ik zie verhalen staan dat het bij anderen gewerkt heeft of nog werkt. Ik heb gezocht in de bestaande posts maar kan niets vinden. Kan iemand mij een stukje op weg helpen? 

gr,
Frans

Comments

 • JPeJPe Member
  edited March 2018
  Kijk eens bij deze app, Marmitek werkte met X10 protocol, https://apps.athom.com/app/com.jilles.x10
  • X10 MS13E and lookalikes sensors (light alarm , movement alarm in one sensor)
 • JPe said:
  Kijk eens bij deze app, Marmitek werkte met X10 protocol, https://apps.athom.com/app/com.jilles.x10
  • X10 MS13E and lookalikes sensors (light alarm , movement alarm in one sensor)
  Ja dat klopt die heb ik la geinstalleerd. Deze werkt wel met de X10 schakelaars die ik heb. De MS90 is echter geen X10 maar 433 mhz. Daar stel ik ook geen huiscode en nummer op in.
 • Allereerst bedankt, het probleem wat ik heb is dat de ms13e van marmitek wel een beweging signaleert maar vervolgens ook wanneer er geen beweging is een "alarm" blijft geven.
  heeft iemand van jullie een idee wat dat zou kunnen zijn.
  Overigens heb ik hetzelfde probleem met een kaku magneetcontact wanneer het contact gesloten is blijft homey melden dat het contact open staat. Wat zie ik als nieuwkomer over het hoofd.
  Alvast bedankt weer voor jullie reacties.
 • JPeJPe Member
  Wat er met de signalen gebeurt, bepaal je zelf in je Flows, als een contact gesloten wordt, kun je in een flow bepalen wat er moet gebeuren, in een andere flow kun je dan weer bepalen wat er moet gebeuren als het contact weer open gaat.
  Zo ver ik weet geeft de MS13e een "beweging aan" signaal bij constateren van beweging en na verloop van een bepaalde instelbare tijd weer een signaal "beweging uit", 
  https://www.gebruikershandleiding.com/Marmitek-MS13/preview-handleiding-449256.html
  Probeer eerst de werking op korte afstand van de Homey, als het dan werkt, kun je de afstand vergroten en opnieuw testen, de hier gebruikte 433MHz door het veelvuldig gebruik door allerlei apparatuur, erg gevoelig voor storingen en afstanden.
 • Ik heb de MS13 ook ingebruik. Het “probleem” dat ie alarm blijft geven in Homey had bij mij met de afstand tussen Homey en de ms13 te maken. 
Sign In or Register to comment.