This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.

Youless120 met SO poort wordt niet gezien door de app.

Al geruime tijd erg tevreden met mijn Homey (heb 'm als backer al). Echter...nog wel iets anders tegen wat ik niet lekker aan de praat krijg: ik heb een Youless 120 met een S0 aangesloten op een kWh meter. Ik probeer die als device toe te voegen in Homey door te kiezen voor de “LS120 S0”. Ik geef het juiste IP adres op (geen wachtwoord in gebruik), maar krijg bij het opslaan een melding ‘No S0 meter available’.
Raar..ik heb de laatste FW 1.4.1-PO op de Youless omdat ik upload naar pvoutput. De laatste stabiele App op homey geprobeerd en ook de huidige beta, maar dat maakt geen verschil.

De Youless zelf kan ik prima benaderen en die upload ook netjes naar pvoutput...alleen de app ziet ‘m niet.

Ik heb dus geen Enelogic om dat te verduidelijken.

Comments

 • edited July 2018
  Edit: het meest makkelijke is denk ik http://apps.athom.com/app/com.gruijter.enelogic installeren ?
  Hoi, heb je onderstaande al geprobeerd? Ik heb hem zelf met de enelogic op de analoge meter dus kan je helaas niet verder helpen.

  Device setup in Homey

  To setup go to "Devices", choose the correct driver. Use the LS120-P1 if you have a P1 connection to your smart meter. Otherwise choose the LS110/120-E driver Enter the fixed IP-address (preferred) or use the default url 'youless'. If you want to use the water meter you can simply add this as a second device and choose the LS110/120-W driver.

 • @WernerVanDerGaag
  Helaas...ook met de Enelogic geïnstalleerd blijft de melding terugkomen, niet alleen via de Youless app, maar ook de Enelogic app.

  De LS120E vindt de Youless wel, maar dan kan ik weer niet aflezen wat mijn zonnepanelen op dit moment produceren (die geeft dan 0W weer)

 • Sorry voor mijn edit antwoord.Je had zo duidelijk getypt dat je geen Enelogic had. Vast het weer geweest  :)

  Je typte dat je upload naar PVOutput, misschien een idee om dan https://apps.athom.com/app/it.diederik.solar  te gebruiken? deze bied namelijk ondersteuning om pvoutput als data source te gebruiken.


 • @WernerVanDerGaag
  Geeft niks :)

  Ook die app had ik al draaien. Maar die pakt de data van PVOutput. Kortom..ik heb alles al zo draaien dat het ene de data upload naar PVoutput en het andere het laat zien vanuit PVoutput. Het enige dat niet lukt is de Youless zelf direct uitlezen via de Homey App.
 • Ik denk dat het de pvoutput firmware versie is van de youless die niet samenwerkt met de Homey apps. Als ik tijd heb zal ik er eens induiken. :p
 • @gruijter_dev Toppie!  :)
Sign In or Register to comment.