This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.

perfomance icm countdown en betterlogic

Ik lees nu al een tijd de forums. Om de prestatie van mijn homey te verbeteren heb ik betterlogic al vervangen door logic, dat lukte wel.
Nu Is die countdowntimer wat lastiger. Zou het niet mooi zijn als er een variabele zou zijn waarin je de tijd op kon slaan en waar je af en toe een paar minuten bij op kan kan tellen. dan kan je met een tijdkaartje weer flows starten met de tijd van deze variabele.

Comments

 • Dat kan, 
  dat deden we in het begin in 2016, nog voor er TAGS waren, en hier zie je hoe we dat met Better Logic toen deden.
  Het kan echter zover ik weet  nog steeds.  maar echt gebruikersvriendelijk is het niet. 

  https://forum.athom.com/discussion/1899/flow-example-trigger-xx-minutes-before-sunset#latest
 • @peetje2721 i reed your post and was wondering why betterlogic affects performance. Why is is this?
  THX! 
 • Ik lees dit vaak op het forum en met de standaard logic gaat het ook prima. Dus weer een app minder. Countdown echter is wat lastiger. Vandaar mijn gedachte om een flowkaartje te hebben waar je bij de huidige tijd wat tijd opteld en dit opslaat in een tag. Die tag kan je dan weer gebruiken in een flowkaartje "als tijd is tag". Niet zo ingewikkeld als vroeger zoals Geurt omschreef.

 • Als je in een variabele de huidige tijd op slaat (epoch) en je check of de huidige tijd minus de variabele tijd groter is dan waarde X (je countdown) ben je er toch ook of vergis ik me nu?
 • Ik zou het voorlopig gewoon  bij countdown houden. Is veel eenvoudiger dan allerlei flows iedere minuut te laten checken of een tijd verstreken is. Dat bouw je niet zomaar even en kost zeker meer resources....
 • I think @peetje2721 is right with the Countdown tool. Countdown is a great and handy tool but you have to use it with care.
  I had some problems with speech which was stuttering a lot. I could not find the cause for it. But Homey Logger showed 2 flows running frequently, that where using Countdown. I decided to change the flows so that countdown was not needed anymore and now speech is working flawlessly. No stuttering anymore.

 • @peetje2721, If you use Homeyscript you can use the following script:

  const now = new Date();
  const min = now.getMinutes();
  const hour = now.getHours()

  setTagValue('current_time_hour', {type: "number", title: 'current_time_hour'}, hour );
  setTagValue('current_time_minute', {type: "number", title: 'current_time_minute'}, min );
  setTagValue('minutes_today', {type: "number", title: 'minutes_today'}, ((hour*60) + min) );  This script creates 3 tag values 'current_time_hour',  'current_time_minute' and 'minutes_today' that you can use in flows without the need for Better logic or Countdown

  Create a flow that runs ones a minute that executes this scriptSign In or Register to comment.