This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.

Tuinverlichting aan als wij thuis komen

Wij zouden graag willen, als wij 's avonds thuis komen via de achterpoort, dat de tuinverlichting automatisch aangaat.
Wij hebben al ingesteld dat de tuinverlichting tot 23.30 uur aan staat, maar soms komen we later thuis en dan is het erg donker.
Hierbij zou er dus iets bij de poort moeten hangen wat verbonden is met Homey (hebben jullie een suggestie), die ziet dat wij met onze telefoon in de buurt van de poort zijn en automatisch de lampen aanmaakt. De poort is ongeveer 25 meter van de Homey af.

Hebben jullie een idee of dit mogelijk is en wat wij hiervoor nodig hebben?

Comments

 • Hoe schakelen jullie nu de verlichting in de achtertuin?  Is dat al via homey? als dat het geval is zou je misschien weg komen door een simpele z-wave deur zender aan de poort de bevestigen die je dan met homey koppelt. Zo gauw dat die af gaat gaan je lampen in de tuin aan. Dan weet je ook meteen of er eimand aan je poort zit te rommelen als je thuis bent . Vraag is dan natuurlijk alleen of dat de afstand (25 meter) haalbare kaart is voor homey. daar heb ik zelf een beetje mijn twijfels bij.
 • Is het een idee om de lampen aan te doen als de zon ondergaat of een x tijd na zonsondergang, of wil je echte de lampen aan hebben als je thuis bent?
  In het eerste geval zou je de sun events app kunnen installeren die te vinden is in de appstore
  https://apps.athom.com/app/com.cyclone-software.sunevents


 • Of gebruik homey presence, smart presence, better presence of owntracks om te triggeren wanneer jullie thuiskomen en inderdaad zwave oid voor het schakelen van de lamp. Zoals @jjtbsomhorst al zegt, 25 meter is wel ver. Misschien beter een schakelaar op wifi gebruiken zoals bijvoorbeeld de wemo?
 • Hoi Ruud,

  Denk inderdaad dat wat jjtbsomhorst de beste oplossing is. Ik weet niet of je tuinverlichting geschakeld wordt met Zwave en dat die module in de buurt van de poort hangt zal het wel mee vallen met de afstand waarin de schakelaar werkt. Voor enkele voorbeelden kijk maar eens op https://www.robbshop.nl/sensoren/deur-en-raam-sensoren

  Let wel op dat ze niet waterdicht zijn. Maar je zou natuurlijk ook kunnen denken aan een bewegingsmelder.

  Succes

Sign In or Register to comment.