This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.
Solved

Alternatief voor Klik Aan Klik Uit domotica

martijn1980martijn1980 Member
edited September 2017 in Nederlands
Hallo iedereen, al meer dan een jaar ben ik de trots bezitter van een Homey. In ons appartement hebben we alle verlichting geautomatiseerd d.m.v. Klik Aan Klik Uit domotica. Denk hierbij aan wandschakelaars, dimmers en stekkerdozen. Helaas werkt niet alles naar behoren, aangezien de 433, 868Mhz niet altijd goed functioneert. Daarnaast kunnen we niet controleren of een lamp en andere apparaten daadwerkelijk zijn ingeschakeld.

Mijn concrete vragen zijn: 

- Welk alternatief adviseren jullie voor een draadloze wandschakelaar? 
- Welk protocol adviseren jullie om te 'controleren' of een apparaat is ingeschakeld of juist is uitgeschakeld? 

Jullie reactie zie ik graag tegemoet komen en alvast bedankt voor het meedenken.
Tagged:

Comments

  • z-wave / zigbee is een goed alternatief aangezien dat tweerichtingsverkeer is, kijk daarbij goed bij de z-wave / zigbee apps welke apparaten ondersteund worden en welke niet.
  • Bedankt voor je antwoord. Kun je mij een goed alternatief aanbevelen voor de Klik Aan Klik Uit wandschakelaars met Z-Wave?
  • even rondkijken op het forum, je kan daarvoor in de algemene topics terecht van bijvoorbeeld Neo/Fibaro of in de specifieke al eerder gestelde vragen -> https://forum.athom.com/discussion/3839/vraagje-over-inbouwschakelaars#latest
  • Ik ben ook begonnen met KlikAanKlikUit en toen Homey aangeschaft en die heeft mijn ICS 2000 vervangen. Maar ik had hetzelfde probleem, niet alles schakelde en had ook geen controle vanwege het 1 richtingsverkeer van KAKU. Heb toen alle ontvangers geleidelijk aan vervangen door Fibaro en moet zeggen geen problemen meer. Ik gebruik nog wel enkele wandzenders van KAKU maar geleidelijk aan zullen deze ook vervangen worden door Z-Wave schakelaars. Kijk eens naar: https://www.robbshop.nl/basisstations/wand-zenders/

    Ik zelf heb nu NODON en Zwave.me. Over deze laatste ben ik het beste te spreken over het bereik en het past goed bij mijn bestaande schakelmateriaal. Maar beide werken goed. Succes verder!

Sign In or Register to comment.