This is the forum archive of Homey. For more information about Homey, visit the Official Homey website.

The Homey Community has been moved to https://community.athom.com.

This forum is now read-only for archive purposes.

Spraakherkenning zegt dat ie me niet begrijpt, maar doet het wel.

Beste mede gebruikers,

Ik heb de Homey nu een paar dagen in huis en ben diep onder de indruk van de mogelijkheden. Ik loop echter tegen een probleem aan weer ik maar niet uit kom.

Ik heb een flow gemaakt met spraak herkenning:
 - Als: "Er werd iets gezegd"
 - En: Logica: "<Tekst> bevat "Start"
          Logica: "<Tekst> bevat "Media Center"
 - Dan: Spraak: "Ik start de Media Center"
             Harmony Hub: Start een activiteit "Media Center"

Als ik dan zeg: "Start Media Center" dan krijg ik de 3 volgende acties:
 - De bekende zin "Het spijt me, ...."
 - Spraak: "Ik start de Media Center"
 - En vervolgens ook de actie dan de Harmony Hub de activeit start.

Hij zegt dus dat ie me niet begrijpt, maar doet het vervolgens wel. Wat ik ook doe met de teksten, zelfs als ik er de teksten "Broodje" en "aap" van maak. Zegt ie me niet te begrijpen maar doet het toch wel.

Ik heb ook al geprobeerd al mijn andere flows uit te schakelen om een eventueel conflict uit te sluiten. Helpt niet. De fow weggegooid en opnieuw gemaakt. Helpt niet. Reboot van Homey. Helpt ook niet.

Enige dat wel werkt is om de tekst in "Een gebruiker zei iets met" te zetten. Dan doet ie het wel zoals het zou moeten. Maar ik wil de flow iets ingewikkelder maken met behulp van een aantal "<Tekst bevat >" blokken.

Weet iemand wat hier het probleem kan zijn? Het betreft firmware versie 1.3.1

Alvast bedankt voor het meedenken,
Marcel

Comments

 • Aangezien Homey met slimme tekstherkenning werkt moet je "Een gebruiker zei iets met" gebruiken. Dit is zo sinds 31 maart. Zie:
  https://forum.athom.com/discussion/comment/49280/#Comment_49280
 • Super!!!! het werkt.

  Ik hoop dat Athom in een volgende versie in dat geval een melding geeft dat deze combi incompatible is. Zeker omdat dit in vorige versies wel zo moest. Ik heb uren zitten stoeien.

  Thanks!!
 • Zowel in de forum-post vermeld als op het opstartscherm wat we sinds 1.2 hebben.
  https://whatsnew.athom.com/#1.2
  Ook een simpele zoekopdracht op het forum had je geholpen:
  https://forum.athom.com/search?q=het+spijt+me of via google:
  https://www.google.nl/search?q=homey+het+spijt+me
 • Ik was blijkbaar niet helemaal duidelijk wat de melding betreft. Mijn opmerking over de melding was een suggestie voor verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van de flow editor. Nu ik weet waar het probleem zit kan ik het op internet ook terugvinden. Maar voor die tijd heb ik mij echt suf zitten zoeken en niet kunnen vinden. Gelukkig bood dit forum heel snel het gezochte antwoord. Dank!!

  Ik bedoelde: Zodra in een flow iets incompatible zit, dat hiervoor gewaarschuwd wordt. Net zoals wanneer een verplichte waarde niet is ingevoerd.

  Dus suggestie voor flow editor: Als in een flow combinatie van "When Anything was said" samen met "And Logic contains" voorkomt, dan waarschuwing dat vanaf nu "When Something was said containing" gebruikt moet worden. Misschien ook met een waarschuwing-icoontje in de lijst met flows zodat je niet 1 voor 1 alles flows hoeft na te lopen ;-)

  In mijn ogen was er niet mis met de flow die gemaakt was. Een "Als" blok geeft een <tekst> als waarde terug en als je met een "En" deze tekst kan checken lijkt dat volkomen logisch. Leek logisch toch??

  Als snap ik nog niet zo goed wat er mis is met deze logical, ik zal deze fout hopelijk niet meer zo snel maken. Maar het kan met een dergelijke waarschuwing wellicht ook anderen die de bewuste "foute" flow van internet namaken snel op het juiste pad brengen. Ook ik had de "foute" flow 1-op-1 van internet nagemaakt. Mede omdat op internet intussen volop oude voorbeelden van deze inmiddels incompatible flows (vanaf v1.2) te vinden zijn. Ik ben vast niet de enige die met het namaken van deze voorbeelden op internet probeert de Homey onder de knie te krijgen en hier tegenaan loopt.


  Nogmaals dank voor je snelle en duidelijk hulp!!!!
 • Ah, dat zit er ook in met ingang van 1.3:  https://whatsnew.athom.com/#1.3

  Raar dat je deze melding niet krijgt?
 • marceldewildemarceldewilde Member
  edited August 2017
  Die melding uit een flow net zoals in je screenshot heb ik ook voorbij zien komen. Dat is dus geen probleem. Netjes, dit zal helpen om conflicten in spraakherkenning te voorkomen.

  Ik had een flow gemaakt met  “er werd iets gezegd” (deze heeft zelf geen conditie maar geef alleen een tekst terug) in combinatie met (tekst) bevat:
  - Als: "Er werd iets gezegd"
  - En: Logica: "<Tekst> bevat "Start"
           Logica: "<Tekst> bevat "Media Center"
  - Dan: Spraak: "Ik start de Media Center"
              Harmony Hub: Start een activiteit "Media Center"


  Kan inderdaad niet meer vanaf v1.2 zoals ik inmiddels geleerd heb. Dan krijg je “snap niet” gevolgd door wat wel de bedoeling was. Zelfs al gebruik je in de flow gekke woorden waarvan het me sterk zijn dat die ergens een conflict mee geven (“patatje” en “pinda” gaf zelfde resultaat).


  Ik bedoel een check en melding wanneer je de situatie hebt die in de whats new van v1.2 staat:


  Note: if you have Flows that use `When Anything was said` together with `And Logic contains`, please update them to use the `When Something was said containing` card.


  Krijg jij die wel dan?

 • Guess this issue,
  Made a request for it
  https://github.com/athombv/homey/issues/1614
Sign In or Register to comment.